Socialno podjetje

Socialno podjetje je namenjeno temu, da nastopajo na trgu in imajo eno majhno razliko, in to je ta, da dobička praviloma ne delijo temveč ga vračajo nazaj v podjetje. Ta vrsta podjetništva pa je povezovalna, saj spodbuja sodelovanje med ljudmi in prostovoljno delo in zato na ta način tudi krepi solidarnost v družbi.

Miscellaneous Logo Design(page7) – Start a Miscellaneous logo ...

 

To je tudi najpomembneje v podjetju in nasploh, da se ljudje med seboj razumejo, da se znajo povezovati med seboj, delati v timu in ne da se eden na drugega jezijo, gledajo da bi ja komu spodletelo in da določenega hočejo čim prej spraviti ven iz podjetja ali tega timskega dela. Timsko delo in sodelovanje je najpomembnejše, da podjetje dobro deluje in da se prinaša tudi dobiček. Če ni sodelovanja in solidarnosti med kolegi, med sodelavci potem je vse ena velika polomija in se lahko vse skupaj zalomi.

 

Če vodja oziroma glavni vidi, da nekdo dela prepire ali da je kdo preveč pameten in hoče druge očrniti, jih izločiti potem je tega zelo hitro potrebno priviti okrog prsta in mu povedati kje je njegovo mesto, kajti samo ena oseba lahko poruši cel sistem. Tudi v zasebnem življenju, če ni med paroma solidarnosti potem bo doma tudi venomer samo kreganje in nikjer se ne bosta razumela in strinjala in takšen obstoj nima prihodnosti, zato je potrebno korenito začrtati točke kje so meje!