Si za lesena okna?

Še ima kdo leseno okno? Ali so lesena okna že šla iz “mode” ali še ne, ali so še vedno aktualna, ali prihajajo nazaj med popularne article? Ali ste morda kaj ozaveščeni o the rečeh? No, jaz priznam, da nisem ravno ozaveščena o tem, ampak meni osebno so lesena okna res všeč. Če bi si sedaj gradila na novo hiško ali pa kakšno vikend hiško karkoli pač, bi izbrala ta okna.

Image result for EKO lesena okna

Sedaj sem v hiši katero smo kupili, imela je še dobra okna, dobro streho, ker je bilo v večini skoraj vse menjano in če je bilo menjano, valda da si ne bomo delali dodatnih stroškov in šli še enkrat menjali zato, ker bi pač jaz rada lesena okna. Sedaj so takšna kot so, ker so še nova bi lahko rekli, dve leti kaj so stara, to ni neka starost, tako da se ne splača menjavati, niti podrazno. Ko bodo pa ta dotrajana, kar bo še dolgo, res dolgo trajalo, da bodo dotrajana pa kaj veš, kaj bo v tistih letih aktualno, lahko da nekaj čisto drugega.

Prejšnjim lastnikom, tisti kateri so nam prodali hišo, njim so bila všeč pvc okna in so takšna vgradili. Ampak, ko pa gledam hiše nasploh, ko se pelješ mimo z avtom pa vidiš da imajo v večini vsi ta pvc okna. Predvidevam, da ker je les, eko drago, ker je naravno si zato tudi lažje vsi privoščijo pvc okna in ne lesenih. Saj če gledaš finančno je to kar velik zalogaj, sploh če potrebuješ pa kakšnih par oken. Če moraš kupiti kakšno 1 – 2 še nekako gre, ampak da imaš veliko hišo pa imaš do 10 oken, pa je to že kar velik zalogaj. Vendar so pa pomemben del hiše, kajne. Ravno brez oken na hiši ne moremo biti, si predstavljate kakšno življenje bi bilo to, če bi imeli vsi hiše brez oken in vrat. Katastrofa! Sploh pozimi.