Sanja Grohar odeta v zlato

Bled mesečev sij, ki se je žarčil visoko na nebu, je koprene svojega pajčolana razlival po prestolnici in osvetljeval tlak slokim petkam in zloščenim čevljem, ki so po mestnih uličicah ritmično drobili proti veliki dvorani Grand hotela Union.

Mlada ponedeljkova noč je odigrala sila pomembno vlogo med slovenskimi modnimi kreatorji. Strokovna oblikovalska javnost je izbrala novo obleko za letošnjo miss Sanjo Grohar, s katero bo 21-letna Kranjčanka blestela na svetovnem odru lepote 10. decembra na Kitajskem. Sklepna modna prireditev, ki jo vsako leto pripravi naša revija Ona, je pomembna odskočna deska za spretne mojstre škarij in šivanke. Izbora najlepše kreacije so se tudi letos udeležila oblikovalska imena, ki krojijo modno sceno na domačih tleh, videti pa je bilo tudi nekaj frfotave svežine.

Vir: siol.net
Vir: siol.net

Nagradni natečaj je hkrati tudi priložnost za preboj iz sivega povprečja, saj se zmagovalna obleka neposredno uvrsti na mednarodni kreatorski podij v sklopu svetovnega lepotnega izbora. Revija Ona je k sodelovanju povabila deset oblikovalcev, ki so se zaradi predhodnih uspehov in priznanj uvrstili neposredno v veliki finale, dodatnih pet kreacij pa je izmed petinpetdesetih prijavljenih skozi sito spustila strokovna žirija.

Največ avtorjev je stavilo na zlato barvo in sijoče ornamente na blagu ter drobne modne dodatke. Predstavili so se lahko z eno do tremi oblekami, pri čemer je morala biti ena obvezno večerna, drugi dve pa sta lahko bili bodisi večerni bodisi koktajl obleki. Vse kreacije so morale biti unikati in premierno predstavljene v javnosti šele na Oninem izboru ter dobro nosljive in primerne za večkratno uporabo. Žirija je imela težko delo, njen predsednik Artur Mužič ni mogel ubežati stereotipni frazi: »Ena največjih omejitev natečaja je, da zmaga samo eden. To je še večja potrditev. Rezultat pa je bil zelo tesen, tako da smo morali kar dvakrat prešteti glasove. Zmagala je zlata barva! Ker pa so se kar trije kreatorji odločili za zlato, se je med njimi odvijala huda borba,« je priznal Mužič.