Olajšajmo si prevažanje opreme za smučanje

Pri načrtovanju smučarskega izleta v gore ima večina ljudi enake težave. To pa je iskanje najboljšega načina za prevoz vse opreme. Velikokrat zmanjka prostora za najnujnejše stvari. Poleg tega pa se moramo pripraviti na možne spremembe v gorah, ki je dokaj pogost pojav. Vse to pa pomeni, da hitro zmanjka prtljažnega prostora v našem vozilu. Celotno pot pa si lahko olajšamo z nosilci za smuči. Tako uporabimo streho našega vozila za prevoz športne opreme. Prtljažnik našega vozila pa ostane prost za prevažanje drugih stvari in dodatne opreme.

Nosilci za smuči so ugodni za nakup

Smuči lahko s svojim avtomobilom prenašamo na različne načine. Najbolj ugodno je, če uporabimo nosilce za smuči za avto. Te je zelo enostavno pritrditi na streho našega vozila. Prednost je ta, da so sami nosilci izredno ugodni za nakup.

Nosilci za smuči
Nosilci za smuči se pritrdijo na strešne prečke

Omogočajo nam varno prevažanje smuči na strehi našega avtomobila. S tem pa tudi sprostimo notranjost našega vozila. Tako lahko s seboj v prtljažniku prenašamo veliko več, kot bi sicer.

Prevažanju smuči na strehi je bolj varno

Vsak kos prtljage v našem vozilu je lahko potencialno zelo nevaren. To se lahko opazi že pri hitrem zaviranju, saj lahko prtljaga prične poskakovati v vozilu. To pa lahko poškoduje voznika, sovoznika in potnike. Pri trkih pa so fizične sile tako močne, da lahko tudi lažji predmeti povzročijo hujše telesne poškodbe.

Avtomobilski nosilci za smuči pa trdno držijo našo športno opremo na strehi. Tako ni možnosti, da bi same smuči postale nevaren predmet v primeru zasilne ustavitve vozila pri visokih hitrostih. To pa poveča našo, kot tudi varnost drugih udeležencev v prometu. Seveda pa, ker so smuči na strehi, jih ne bodo poškodovali drugi težki predmeti, kot so smučarski čevlji, palice za hojo, orodje ipd.

Strešni kovčki za smuči nudijo popolno zaščito za smučarsko opremo

Strešni kovčki za smuči so zelo popularni. Res je, da so dražji, vendar nudijo popolno zaščito za našo športno opremo. V njih lahko pospravimo smuči in drugo smučarsko in gorsko opremo. Kovčki imajo veliko prednost, da popolnoma zavarujejo našo opremo. Tako ji ne pride do živega dež, sneg, sonce, vlaga, prah in drugi dejavniki v okolju.

Avto nosilci za smuči se pritrdijo na strešne prečke

Za pritrditev smuči na avtomobilske nosilce bomo potrebovali strešne prečke. Te imajo nekatera vozila že tovarniško nameščene na strehi. Pri drugih vozilih pa je same prečke potrebno dokupiti. Res pa je tudi, da manjši avtomobili nimajo možnosti namestitve tovarniških prečk, saj imajo premajhno streho. V tem primeru je potrebno kupiti strešne nosilce, ki se jih namesti na podboje vrat. Za vsako vozilo lahko najdemo različne nosilce pri kvalitetnih trgovcih z avtomobilskimi rezervnimi deli kot je Silux. Tako bomo zagotovili, da bo naše vozilo bilo opremljeno s kakovostno in preverjeno dodatno opremo, ki nam bo služila dolgo časa.