Vas zanima kaj o Google oglaševanju?

Google – eno izmed največjih podjetij na svetu, z najboljšimi delovnimi mesti ter seveda domača stran večine uporabnikov tega spleta. Enostaven spletni iskalnik je zrasel v pravega giganta, ki nam dandanes ponuja veliko koristnih orodij – kot so recimo Google Maps, Google Drive, Gmail in celo YouTube, kateri spada pod google. Ampak, kako se oni financirajo, saj je vse brezplačno! Če vpišete v google frazo, ki vas zanima, recimo »rabljeni avtomobili«, boste na vrhu videli sponzorske objave oziroma oglase. Ponavadi so to 3 oglasi, katere lahko nastavi vsak posameznik v sistemu Google AdWords. Oglaševalec plačuje na klik – torej koliko klikov dobi, toliko mora plačati. Takšna vrsta oglaševanja se je izkazala za zelo donosno, saj ponavadi tisti, ki neko zadevo išče, jo želi tudi kupiti oziroma se zanima zanjo.

Rezultat iskanja slik za googleoglaševanje

Googlovi oglasi pa niso na voljo le med iskalnimi zadetki. Če brskate po raznih spletnih straneh, jih ima že večina nameščenih Googlove oglase oziroma AdWords. Vsak lastnik spletnega mesta ima možnost, da doda na svojo stran Googlove oglase, ter dobi plačilo od vsakega klika. Torej oglaševalec plača za klik, založnik pa dobi plačilo. Kaj pa ima od tega Google? Določen delež, ki ga oglaševalec plača za Google Oglaševanje ostane seveda njim.

Zakaj bi nekdo želel imeti nameščene Googlove oglase? Predvsem zato, ker ne rabi sam tržiti in iskati oglaševalcev za svojo spletno stran, ker veliko večino le teh Google že ima (so vpisani v njihov sistem). Zato, ker so redna mesečna izplačila ter večja možnost zaslužka – recimo če imajo oglaševalci vklopljen remarketing, vi pa ste ravno v spletni trgovini »XYZ« gledali nov tiskalnik, ampak ga niste kupili. Kasneje, ko boste obiskovali spletne portale recimo z dnevnimi novicami, lahko v oglasih vidite prikazane tiskalnike – in to točno od te trgovine, kje ste ga gledali in celo enak model! Tako je povečana možnost, da boste ponovno kliknili na oglas in izdelek kupili, založnik oziroma lastnik spletnega mesta, kjer boste kliknili na oglas pa bo dobil nekaj € za vaš klik.