Pisane čelade so bolj vidne

Otroci se zelo radi igrajo na prostem, ob tem pa velikokrat pozabijo, da morajo paziti tudi na varnost. Največ nesreč se dogaja na cestah, kjer so otroci najbolj ogroženi, saj so nepredvidljivi in ne gledajo okoli sebe. Veliko nesreč lahko preprečimo tudi s tem, da otroka opremimo z oblačili, otroško čelado in drugo opremo, ki je živih barv in zato bolj vidna.

abus_scraper_kid_helmet_2012

Predvsem pri vožnji s kolesom je pomembno, da otroka zagledamo že od daleč. Najprej je viden zgornji del njegovega telesa, zato pride do izraza tudi barva otroške čelade. Najbolje bo otrok viden z otroško čelado pisanih barv, po možnosti tistih najbolj živahnih. V trgovinah najdemo celo vrsto različnih otroških čelad. Od tistih najbolj resnih, dolgočasnih in enobarvnih, do tistih z zelo živahnimi barvami in pisanimi vzorci. Velikokrat so otrokom pisane bolj všeč, sploh če so na njih narisani priljubljeni liki iz kakšnih risank ali znani športniki, včasih pa se odločajo za bolj neopazne čelade. Takrat se je pametno posvetovati tudi s trgovcem in otroka prepričati, da je na prvem mestu njegova varnost in je zato pametneje vzeti bolj pisano čelado. Zelo pomembna je barva tudi na smučiščih, saj so predvsem tam otroci najranljivejši. Pisane  bodo že od daleč ostale smučarje opozarjale, da upočasnijo in varno obidejo otroke. Veliko bo otrokom pomenilo tudi dejstvo, da imajo čelado, ki je vrstnikom všeč, zato se po nakupih odpravimo skupaj z njim, da si izbere čelado, ki mu bo kar najbolj všeč in jo bo rad nosil.

Ski-Tips-for-Kids

Otroške čelade ne bodo nikoli ležale pozabljene v omari, če bodo kupljene s pomočjo otrok, ki si bodo izbrali takšno po svojih željah in jo kasneje tudi z veseljem nosili. Starši naj otrok ne silijo k izbiri tistih, ki otrokom ne odgovarja, saj bodo s tem naredili več škode kot koristi. Z otrokom se je dobro pogovoriti in skleniti kompromis, kakšna otroška čelada mu bo najbolj všeč in bo hkrati nudila tudi dovolj varnosti.