Izdeljate si stran ali trgovino

Na spletu je ogromno sistemov za izdelavo spletnih trgovin. In to kar sami! Po večini je to veliko ceneje, saj se plačujejo kakšni mesečni zneski. Pa da ne boste mislili da so samo tuji takšni sistemi! Tudi v sloveniji jih imamo! Recimo mojakosarica, ruf in shopify – ja vodilni na tem področju in narejen v sloveniji! 🙂

To so za trgovine, imamo pa jih tudi kar nekaj za navadne strani. Recmo Spletoo.com.

WebPages

Nekateri vam ob izdelavi tudi ponujajo podporo, telefonske klice, vsi pa imajo zelo dobro urejeno dokumentacijo oziroma navodila, kako narediti stran z njihovim sistemom.

Zakaj bi to naredili, se sprašujete?

Nekaterim je ceneje, nekaterim preprosteje, drugi pa se tako raje izognejo temu, da si morajo sami nabaviti domeno in gostovanje. Ampak to ni res saj po večini ustvarjalci te strani ali trgovine uredijo tudi za to in vas usmerijo na prav kontakt.

Vrjetno je poanta ravno v obročnem plačevanju oziroma mesečnem najemu strani. Nekdo raje da 30€ na mesec, kot 600€ na 1x, pa čeprav bo potem to stran preplačal z plačevanjem najema. Nekako ima občutek, da zapravi manj, saj lahko kadarkoli odpove naročnino pri ponudniku.

Kdo bi vedel. Sam imam najraje vse pod svojim nazdorom, zato sem za izdelavo svoje trgovine najel strokovnjake, manjše strani pa si naredim sam. Vse skupaj pa gostujem na svojem strežniku zakupljenem na 100procent.si.