Z UPORABO MASIVNE GRADNJE LAHKO ZDRUŽIMO HITROST S KAKOVOSTJO

Z UPORABO MASIVNE GRADNJE LAHKO ZDRUŽIMO HITROST S KAKOVOSTJO

Če se odločamo za gradnjo hiše, si moramo odgovoriti na ogromno vprašanj, ki narekujejo naše prioritete pri gradnji. Enim je pomembna kakovost gradnje, drugim uporabljeni materiali, tretjim je bistven finančni vidik vzdrževanja … Glede na to, da živimo čedalje hitrejše življenje, je eden pomembnejših vidikov tudi, kako hitro se želimo vseliti.

Naša sanjska hiša je lahko v osnovi  lesena montažna ali masivna. Obe možnosti imata svoje prednosti in pomanjkljivosti. Montažne hiše so hitro postavljive, vendar je potrebno predhodno počakati na izdelavo sestavnih elementov v delavnici. Problem montažnih hiš je tudi težje zagotovljiva zrakotesnost, neakumulativnost, zvočna prepustnost, požarna varnost, poplavna ogroženost in trajnost. Pri masivnih hišah je več dela na terenu, uporabljene so mokre tehnologije, na gradnjo vplivajo vremenske razmere, vsekakor pa so to zelo akumulativne, požarno in poplavno manj občutljive gradnje.  

Pri obeh načinih gradenj prihaja do sprememb in inovacij. Za masivno gradnjo je nov tehnološki sistem razvit v Sloveniji. Za svojo novo blagovno znamko JUBHome je nov tip masivne hiše razvilo podjetje JUB. V procesu razvoja so izoblikovali tri različne konstrukcijske sklope, ki omogočajo postavitev energijsko varčne hiše. Ta sistem omogoča tudi hitrejšo gradnjo zaradi združevanja gradbene in fasaderske faze v eno samo. Imeti energijsko varčno hišo pa je poleg hitre postavitve velik trend. Skladno z evropsko direktivo bi morale biti po letu 2020 vse novogradnje skoraj nič energijske. Torej če si želite kvalitetno masivno hišo s hitro izgradnjo, je izbor JUBHome hiše pravilna izbira, vselitev je  namreč možna že v šestih mesecih. Obiščite njihovo stran. Na njihovi strani najdete tudi zavihek tehnična podpora, kjer lahko preberete vse o tehničnih rešitvah nove tehnologije.