Toplotna črpalka zrak zrak: prijazna alternativa za klimatske naprave

Toplotne črpalke, kot nam izda že ime, se uporabljajo za črpanje toplote iz okolja, pri čemer se pridobljena energija uporabi za ogrevanje prostorov. Morda je pa nekoliko manj znano, da lahko črpalke poleg ogrevanja uporabljamo za hlajenje.

Toplotna črpalka zrak zrak pravzaprav deluje zelo podobno kot klimatske naprave, le da lahko, za razliko od slednjih, toplotne črpalke zrak tudi ogrevajo. Kot vir energije izkoriščajo zunanji zrak, zato so prijaznejše za okolje. V vročih dnevih črpalka toploto iz sobe črpa v hranilnik toplote ter tako hladi prostore. Pozimi deluje ravno obratno: toploto iz zunanjega zraka črpa v notranjost, tako da lahko prostore ogrevamo pri višji temperaturi. Toplotno črpalko zrak zrak lahko za ogrevanje vašega doma brez problema uporabljate pri zelo nizkih temperaturah, tudi do -25°C zunanje temperature.

Rezultat iskanja slik za Toplotna črpalka zrak zrak

Na kratko: te toplotne črpalke delujejo kot ogrevalni in hladilni sistem, primeren za vse letne čase. Za delovanje porablja toploto okoliškega zraka, zato so prihranki pri porabi veliki, vaš dom pa lahko po potrebi ogrevate ali hladite.