Kuhinjske mize za vsak prostor

Kuhinjska miza predstavlja srce vsakega doma. Ob njej se družimo s prijatelji in družino, imamo skupne obroke, večina pa nas jedilno mizo uporablja tudi kot dodalno delovno površino, ko v kuhinji ni dovolj prostora. Na trgu je izbira miz za jedilnico zares velika in predvsem od našega osebnega okusa, stila opreme našega doma, prostorskih možnosti in proračuna je odvisno, kakšno mizo bomo izbrali.

Povezana slika

Našo izbiro je najenostavneje začeti kar na spletu. Splet nam omogoča hiter in enostaven pregled ponudbe, primerjanje cen in ugodne nakup, hkrati pa prihranimo pri stroških in času, ki bi ga drugače porabili za obiskovanje različnih fizičnih prodajaln s pohištvom. Ker spletni trgovci niso omejeni z razstavnim prostorom, je pri njih širina ponudbe večja, tako da lažje najdemo primerno jedilniško mizo zase.

Na voljo so različni tipi miz. Tradicionalno so najbolj priljubljene tiste, ki so izdelane iz masivnega lesa, običajno bukve. Plošča je včasih izdelana iz masivnega lesa, še bolj pogoste pa so plošče iz materiala MDF, ki so nato furnirane z naravnim furnirjem in lakirane. Obstajajo masivne mize bolj rustikalnih oblik, proizvajalci pa ponujajo tudi bolj moderne oblike z čistimi linijami. Prednost takšnih miz je dolga življenska doba, izredna trdnost, slabost pa predvsem občutljivost površine, še posebej, če je lakirana, ter nekoliko višja cena zaradi dragih materialov. Če si vseeno želimo lesene mize, za njo pa ne želimo plačati preveč denarja, je za nas prava izbira miza iz iverne plošče. Takšne mize so običajno izredno ugodne, mizna plošča pa je prevlečena z melaminsko folijo, ki je odporna na praske in je enostavna za čiščenje. Vse bolj so priljubljene tudi mize, ki so izdelane iz različnih kombinacij kovine, stekla in MDF plošč. Na trgu je prisotna zares široka ponudba takšnih miz v različnih cenovnih razredih, od izredno ugodnih pa to bolj dodelanih, ki spadajo v višji cenovni razred.

Pri izbiri mize moramo biti pozorni na količino prostora, ki nam je na voljo. Pri tem ne smemo gledati le na mizo, ampak moramo imeti v mislih tudi to, da okoli mize postavimo še stole, poleg tega pa potrebujemo še dovolj prostora za sedenje. Če običajno v gospodinjstvu ne živi veliko ljudi, imamo pa občasno na obisku večje skupine prijateljev, je smiselno izbrati raztegljivo mizo. Ta je lahko večino časa v zaprtem stanju in s tem po nepotrebnem ne zapoljuje prostora, ko pa potrebujemo več prostora okoli mize, pa jo enostavno raztegnemo.