Ko gredo stvari narobe …

V življenju nam ni postlano z rožicami, treba je delat, da si zaslužimo svoj denar, denar s katerim kupimo dobrine, osnovne reči, materialne stvari, sploh tiste najbolj nujne. Ker pa v šolah, fakultetah, službi, skoraj vsepovsod potrebujemo računalnike, brez tega skoraj da ne gre, moj pa je „crknil“ sem si mogla omisliti nekaj novega.

Ker denarja za čisto nov računalnik nisem imela sem si rekla, da bom pobrskala kje se najdejo kakšni rabljeni prenosniki, saj meni ni potrebno, da imam nekaj novega iz trgovine, meni je pomembno, da bo ta zadevica delovala kot je treba. In tudi zgodilo se mi je že (ne sicer pri računalnikih), da sem kupila nekaj čisto novega in je po enem tednu že začelo vse skupaj štekati, ampak ne mislim govoriti o tem, ker bom postala slabe volje, ko se spomnim na vse tiste dogodke, kakšna štala je bila.

In mnogo raje sem se odločila za prenosnik v akciji, ker ga lahko tudi vzamem kdaj s seboj, če je potrebno iti na kakšen sestanek v službi ali pa če je kakšna družinska zadeva in se pač potrebuje prenosnik. Sedaj ga imam že nekje pol leta in dela brezhibno, nimam prav nobenih težav. Vsaj za to kar jaz delam na njem mi zadostuje. In pa tudi nisem materialist, da bi hotela samo nove stvari, zakaj bi to hotela? Tudi novo bo enkrat staro, zakaj bi se mogla nekaj izpostavljati pred vsemi kaj vse imam novega, če ni potrebno, če sem preprost človek, ki mu neke znamke popolnoma nič ne pomenijo. Skoraj vse lahko narediš na enem čisto navadnem prenosniku ali pa na enem novem prenosniku, ne vem, meni osebno ni neke razlike. Kaj pa vam?