Kako se zaščititi na delovnem mestu

Ko delamo delo pri katerem moramo biti zaščiteni ali oči, ali kakšen drug del telesa je dobro, da se tega držite in da ne škodite sami sebi. Recimo, če varite kaj in tiste iskrice vse naokrog letajo, seveda da si boste oči zaščitili, menda ja nočete tvegati, da vam kaj takšnega v oči pride in na koncu še ne vidite več kot je treba.

Rezultat iskanja slik za zaščitna delovna oblačila

Zaščitna delovna oblačila so torej res nujna! Brez tega ni fajn iti delat karkoli pač delate. Poznam primer, moj brat, on je moral pri praksi v srednji šoli delati v nekem podjetju (sama še zdaj točno ne vem kaj pravzaprav delajo, čeprav je brat že 100x povedal, haha), ampak ja, on je strojni tehnik, oni pa tako veste da svašta delajo. No in vedno je imel zaščitna očala na obrazu čisto vedno, potem pa se je enkrat odločil, da jih ne bo dal tisti dan gor in ravno tisti dan kot da bi bilo vse skupaj prekleto ko je pometal in tam ko se vari pa reže pa kaj te vem kaj še vse mu je nek delček od tega padel v oči. In ko je prišel domov se je skozi ribal okrog oči, mislil je namreč da mu je pač kakšna smetka padla v oči to kar se nam velikokrat zgodi (vsaj meni, hodim po cesti pa mi pade nekaj v oči in se moram sredi pločnika ustaviti in malo mencati okrog oči, da dobim to nadlogo ven, grrr).

In tisti dan je nato minilo nekje potem nekaj ur pa še nikakor ni minilo še kar in kar je imel nekaj v očeh, potem pa smo si vsi rekli, da to nekaj ni v redu. Seveda je potem šel v bolnišnico na urgenco, da so tam pogledali kaj je narobe, ker je začenjal imeti oko vedno bolj rdeče od ribanja, in so ugotovili, da je imel nek delček noter od tam kjer je delal. Tako da, kaj je nauk? Vedno, ČISTO VEDNO nosite delovna oblačila in delovne „pripomočke“ vse kar je v vaši stroki nujno, da nosite. Kot vidite samo enkrat ne nosiš pa ravno tisti enkrat se ti bo nekaj zgodilo! Ne tvegajtw, raje se pravi čas zaščitite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja